Η σύγχρονη μεταξοτυπία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της οπτικής επικοινωνίας ,παρόλο που με την έλευση της ψηφιακής εκτύπωσης κάποιοι προέβλεπαν στην συρρίκνωσή της.
Στην πράξη , αποδείχθηκε οτι η μεταξοτυπία είναι μια αναντικατάστατη μέθοδος που διαρκώς αναπτύσσεται , παράγοντας καλύτερα και φθηνότερα προϊόντα , φιλικά πρός το περιβάλλον.
Αποδείχθηκε ότι δεν πρόκειται απλά για μέθοδο , αλλά για ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ εκτύπωσης.
Η ευελιξία της στον χειρισμό του χρώματος και η δυνατότητα εκτύπωσης σε τεράστια γκάμα υλικών την καθιστούν ολοένα και πιό προτιμητέα μέθοδο για αναπαραγωγή γραφικών.
Η σύγχρονη μεταξοτυπία προσφέρει νέες δυνατότητες δημιουργικής έκφρασης με τρόπο μοναδικό και απόλυτα προσαρμοσμένο στις οικονομικές απαιτήσεις της εποχής.

Τα δυνατά σημεία της μεταξοτυπίας είναι πολλά , με κυριότερο όλων το μοναδικό οπτικό αποτέλεσμα που επιτυγχάνει. Η αντοχή των μελανιών , η ζωηρότητα των χρωμάτων ειδικά σε εφαρμογές εξωτερικής χρήσης , την καθιστούν μοναδική μέθοδο αναπαραγωγής.
Η ικανότητα εκτύπωσης σε τεράστια γκάμα υλικών και αντικειμένων , καθώς και η πληθώρα επιλογής ειδικών μελανιών ( μεταλλικών , φωσφοριζέ κ.λ.π. ), έχουν συμβάλει στην καθιέρωση της μεταξοτυπίας ώς ιδανική μέθοδο για κατασκευή προϊόντων με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.
Πρόκειται για μια ευέλικτη τεχνολογία εκτύπωσης , χωρίς περιορισμούς στο πάχος και το είδος του υλικού πρός εκτύπωση και είναι εξακριβωμένο ότι για συγκεκριμένο όγκο παραγωγής , εξακολουθεί να είναι η οικονομικότερη και αποτελεσματικότερη μέθοδος εκτύπωσης.